2016 var ett turbulent år, även i Uppsala. I det här inlägget ser vi tillbaka på nyhetsåret 2016 i Uppsala.

Alexander Bengtsson (m) avlider i en utbrunnen bil strax utanför Ödeshög. Det hela hände i samband med påskhelgen. Alexander var politker och hade innan dödsfallet utsatts för en mängd hot i sociala medier. Ändå misstänkte inte polisen något brott i samband med hans död.

Vi ser tillbaka på året och här på bilden ser du en spegelbild på Uppsala.

Under mars anhålls också en 22-årig man misstänkt för våldtäkt. Den skulle ha ägt rum vid en busstation. Mannen greps sedan på en buss.

Våroroligheterna. Under den tidiga våren startades bland annat en mängd bränder i Gottsunda och Valsätra. Stenkastning förekom också och indragna busslinjer.

Kraftig brand i mars. Branden startade i ett restaurangkök och utvecklades sedan till en kraftig brand där ett tiotal personer tvingades evakueras från sina lägenheter.

Knivmannen som sköts ihjäl. Den andra maj sköt polisen ihjäl en man som med kniv först försökt döda en kvinna. Senare attackerade mannen även en polis och det var i samband med det som mannen slöts ihjäl.

Under sommaren häktades en kvinna misstänkt ha förskringrat miljontals kronor från det företag hon arbetat på. Totalt misstänktes hon ha lagt vantarna på hela fyra miljoner kronor. Kvinnan åtalades senare för grov förskingring.

Under september såldes fyra verk av Picasso på Uppsala Auktionskammare.

Under september kom det också fram att barnombudsmannen i Uppsala råkat anställa en person som tidigare dömts för sexbrott mot barn. Det fick dem att ändra sina anställningsrutiner.

I oktober ägde en läskig biljakt rum som ledde till att två personer allvarligt skadades. Den ena bilen kom över på fel sida av vägen när den försökte fly från polisen och det var då den krockade.

I november anhölls en person misstänkt för terrorbrott. Personen själv nekade till brott.