Ingen gillar att arbeta i ett bart kontorslandskap med vita väggar, avskilda skrivbord och inte en färgklick i sikte. På många kontor är det därför vanligt att människor dekorerar sina egna arbetsplatser. För att uthärda. Om alla gör så kan kontoret å andra sidan bli väldigt plottrigt, eftersom alla inreder på sitt sätt med sina alldeles egen smak. Därför är det bättre att försöka göra kontoret så trevligt som möjligt för så många som möjligt, från första början. Om du precis ska köpa eller renovera ett kontor så är det här inlägget för dig – lite saker att tänka på.

Det finns många fördelar med att fokusera på inredningen när du designar ett kontor. Ett snyggt kontor skapar en produktiv och effektiv atmosfär. Helst vill man ju också att kontoret ska vara ett ställe som folk ser fram emot att gå till efter helgen. Därför måste kontoret vara inspirerande. Här kommer lite tips om detaljerna du ska tänka på för att lyckas med det.

Öka produktiviteten

bc

Det är de små detaljerna som gör det. Här på kontorshotellet i Stockholm, inreder man gärna i uppiggande rött.

En ljus, öppen och färgstark arbetsmiljö gör människor mer produktiva. Vissa studier pekar på att de kan bli upp till 25 procent mer effektiva.

Snygg inredning behöver inte vara dyr. Med hjälp av rätt färgval kan man komma rätt långt och måla brukar man ändå alltid behöva göra. Sedan behöver man faktiskt inte alltid inreda med de dyraste inredningsdetaljerna. Rätt inredningsföretag kan hjälpa dig att hitta bra alternativ. IKEA som ju alltid är prisvärda har också en särskild sektion för företag.

Fokusera alltid på att göra ett gott intryck på alla, oavsett om det är dina kunder, affärspartners eller medarbetare. Alla spelar roll, tar intryck och har betydelse. Trivs de i en miljö kommer de också tala gott om den och företaget eller företagen som sitter där.

Tänk på miljöpåverkan och försöka göra hållbara val när det gäller inredningen. Mattor, färger och rent praktiska saker som pappersanvändning och sopsortering. Det gör att alla och hela planeten kommer att må lite bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 12 =