Bilvärdering

Under de senaste åren har jag hört allt fler fastighetsförvaltarkollegor prata om kostnadsfria bilvärderingar online. Efter att ha läst om skräckexempel och bluffaktörer har jag personligen varit lite skeptisk till dessa tjänster. Speciellt eftersom det verkar vara så svårt att urskilja bluffaktörerna från de seriösa. Nu har jag däremot provat på ett seriöst värderingsverktyg, och är därför redo att göra ett utlåtande!  

Men först – så hittar du de seriösa aktörerna 

Som tidigare nämnts finns det, likt de flesta branscher, både seriösa och oseriösa aktörer som erbjuder gratis bilvärdering online. Att urskilja dessa två kan däremot vara lättare sagt än gjort, och precis som SVT tidigare rapporterat om kan en ”gratis” bilvärdering bli en dyr affär.

Efter att ha läst på en hel del har jag däremot lärt mig att göra just detta – att hitta de seriösa aktörerna. Något som jag bland annat gjort genom ”pålitliga” källor som Aftonbladet, Expressen och Dagens Industri. De två främsta värderingsverktygen som jag lyckats hitta är troligtvis bilpriser.se och autouncle.se, samt de många andra sidorna som använder sig av dessas verktyg.

Det är också just det sistnämnda som jag har gjort och tänkt uttala mig kring…

Så var min upplevelse av online-värderingen 

De två största, och enligt mig pålitligaste, värderingsverktygen är Bilpriser och Autouncle. Det finns däremot en rad olika webbplatser som erbjuder deras verktyg till sin besökare. Det var också här som jag lät värdera min bil.

Efter att ha testat detta verktyg så måste jag säga att jag är positivt överraskad. Värderingen var någorlunda pricksäker, men skilde sig några tusenlappar från det verkliga värdet. Något som däremot är fullt förståeligt med tanke på att det är en uppskattning som sker automatiskt, baserat på en rad olika faktorer.

Bortsett från detta så var upplevelsen mycket tillfredställande. Det hela gick väldigt snabbt och smidigt. Det enda jag behövde göra var i princip att fylla i bilens reg-nummer, för att sedan få värderingen på drygt 30 sekunder. Att det inte krävdes någon komplicerad och irriterande registrering var ett stort plus!

Avslutningsvis

Även om jag är nöjd med min upplevelse och varmt rekommenderar andra att använda dessa värderingsverktyg, bör man vara vaksam och se upp så att man inte hamnar på någon bluffsida!

Framöver kommer vi på KJ Förvaltning använda oss av dessa verktyg när det är dags att sälja våra fordon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =