Som fastighetsförvaltare stöter vi på alla möjliga typer av fastighetsägare och kunder till dessa. Genom åren har vi också fått uppleva lika många trender på marknaden – och nu tror vi oss ha stött på ännu en! 

Ökad efterfrågan på moderna kontorslösningar 

Sverige har på senaste år blivit ett mecka för så kallade startups. Det är också i dessa nystartade och mindre företag som majoriteten av svenskarna är sysselsatta. Även om så var fallet redan 2010 (då 99,4 procent av våra företag ”småföretag”), så är det inte förens nu vi börjar se att den nya generationen som gör entré på arbetsmarknaden ställer helt andra krav på sina arbetsplatser.

Idag ser vi en ökad efterfrågan på moderna kontorslösningar, vilket oftast innebär öppna kontorsytor som delas med andra spännande företag och som innehåller allt ifrån konferensrum till lounger, gym och caféer. Med andra ord en inspirerande miljö som samtidigt skapar naturliga möten, kunskapsutbyten och samarbeten som sträcker sig över en mängd olika branscher.

Inte nog med att ovanstående kriterier blivit allt vanligare bland företagen som verkar på marknaden, har också läget fortsatt att bli allt viktigare. Med lägen menar vi såklart centralt belägna kontor i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Men hur ska egentligen ett nystartat företag kunna hitta ett kontor som lever upp till alla dessa kriterier? Och till ett överkomligt pris? Med hjälp av Coworking Spaces, såklart!

Coworking Spaces – ett svar på efterfrågan 

Coworking Spaces – eller Kontorshotell som de också kan kallas – har utvecklats som ett svar på den ökade efterfrågan av ovan beskrivna kontorslösningar. Själva konceptet i sig har funnits ända sedan 90-talet, men det är inte förens nu de har nått Sverige och ökat explosionsartat i popularitet.

Än så länge är dessa koncept vanligast i storstäderna Stockholm och Göteborg, i vilka vi har sett några av de största fastighetsägarna hyra ut enorma kontorsytor till diverse Kontorshotell. Vi hjälper själva till med förvaltningen av en fastighet som nyligen hyrts ut till ett väldigt populärt Coworking Space.

Personligen tycker vi att denna utveckling är positiv för alla inblandade parter – fastighetsägarna, fastighetsförvaltarna, de som driver Coworking Spaces och inte minst de företag som kan nyttja dem. Vi hoppas därför att denna positiva utveckling håller i sig och blir långvarig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 15 =